FRAMES
(click here for English text)

Frames tracht de grenzen van digitale kunst op te zoeken en op te rekken. Voor Uncloud vroegen we zes lokale kunstenaars om het ogenschijnlijk onmogelijke te proberen: het digitale analoog maken. Het resultaat: een expositie die tracht hedendaagse (digitale) videokunst in een nieuw licht te zetten.

De kunstenaars:
Jan Willem Campmans,
Tristan Gieler,
Stefano Murgia,
Jakob Poval,
Jaco Schilp,
Sem Schreuder.

Jan Willem Campmans
Speciaal voor Uncloud heeft Jan Willem Campmans een door hem tien jaar geleden geschilderd kunstwerk digitaal bewerkt, om deze tijdens Uncloud op het originele schilderij terug te projecteren. De kunstenaar probeert hierbij een droom na te bootsen die hij ooit had over dit schilderij. Zijn doel hierbij is om een nieuwe dimensie zichtbaar te maken aan het publiek, die daarvoor niet waarneembaar was.

Stefano Murgia
Stefano Murgia is gespecialiseerd in geluidskunst. In deze discipline zoekt hij steeds naar nieuwe manieren om zijn eigen taal te creëren, met focus op verhaal, metafoor en moraal. Na zijn opleiding tot geluidsingenieur, bleef Stefano zijn onderzoek naar geluid voortzetten. Tijdens zijn tweede studie in Den Haag krijgt Murgia de kans om geluid op zowel abstracte als wetenschappelijke wijze te onderzoeken. Tijdens deze studie start hij met het maken van zijn eigen instrumenten en speakers, geïnspireerd door onder andere Harry Partch. Met deze instrumenten en gereedschappen maakt Stefano performances en ervaringen op momenten en plekken waarop je ze het minst verwacht.

Sem Schreuder & Tristan Gieler
FractGrid is een vormstudie van fractal noise die een vorm van verschillende gridstructuren kan manipuleren. Juist door de organische aard van fractal noise en de kaarsrechte lijnen van een grid ontstaat er een dans tussen twee werelden. FractGrid is gemaakt door Sem Schreuder en Tristan Gieler

Jakob Povel
Jakob Povel, grafisch ontwerp van beroep, tracht aan de hand van een node-coderingsprogramma een algoritme te coderen dat door middel van interactie met het publiek zich telkens aanpast. Hierdoor creëert hij een werk dat kritisch reflectie kan geven op het gedrag van haar waarnemers. Word onderdeel van het raamwerk dat jouw (data)bubbels maakt op Uncloud!

Jaco Schilp
Jaco Schilp is in zijn huidige autonome werk op zoek naar optische illusies die gebruik maken van fysieke objecten in combinatie met 3D-animaties. Voor de expositie heeft hij een werk gemaakt dat een digitale scan is van de fysieke wereld, en daardoor een nieuwe 'digitale dimensie' creëert.

back to Home page.